Goedkoop Parkeren Rotterdam Airport

Goedkoop parkeren bij Rotterdam Airport? Dat is uiteraard de wens van velen die besluiten om vanaf dit vliegveld op vakantie te gaan.

Wat in de praktijk vervolgens erg vervelend is, is dat parkeren op Rotterdam Airport zelf vrij duur is. Zeker wanneer je besluit om voor een langere tijd op vakantie, zakenreis of familiebezoek te gaan.

Bij Park Simply vonden we dat het hoog tijd was voor verandering. En dus kwamen we met een nieuw concept voor goedkoop parkeren bij Rotterdam Airport. In deze gids vertellen we precies hoe je hier zelf van profiteert!

Waarom is parkeren zo duur op Rotterdam Airport?

Dat parkeren op de traditionele wijze heel duur is op Rotterdam Airport, daar is eigenlijk iedereen wel van op de hoogte. Het is simpelweg zonde van je geld om je auto daar tegen die tarieven 1 of 2 weken lang te laten staan.

De hoge kosten worden voornamelijk veroorzaakt door:

  • Beveiliging & onderhoud: De kosten voor het beveiligen en onderhouden van deze grote parkeerterreinen zijn enorm. Zeker een groot vliegveld als Rotterdam Airport investeert veel in beveiligingssystemen, zoals cameratoezicht en patrouilles. Dit doen ze puur om ervoor te zorgen dat voertuigen veilig zijn. Daarnaast zijn er regelmatig onderhoudswerkzaamheden nodig om de parkeerfaciliteiten in een optimale staat te houden. Voor deze kosten betaal jij uiteindelijk extra qua parkeertarieven.
  • Beperkte ruimte + veel vraag: Daarnaast bevinden luchthavens zich vaak in stedelijke, drukke gebieden. Hier is sowieso al niet veel beschikbare ruimte om parkeerplaatsen te bouwen. In de Randstad is dat al helemaal moeilijk. Zodoende is er automatisch ook een grote vraag naar parkeerplekken, wat dan weer voor hogere prijzen zorgt. De beschikbare ruimte moeten ze vervolgens efficiënt benutten, waarmee ook de kosten voor de ontwikkeling en het beheer van parkeerterreinen nog eens hoger uitvallen. Al met al zorgt deze beperkte ruimte in combinatie met de constante vraag er dus voor dat tarieven hoger zijn, zodat de luchthaven in staat is om de kosten te dekken en daar bovenop nog wat winst te maken.
  • Service: Tot slot zijn de tarieven voor parkeren op de luchthaven vaak ook afhankelijk van het gemak en de extra diensten die men erbij aanbiedt. Denk dan bijvoorbeeld aan directe toegang tot de terminal of de beschikbaarheid van premium services die de kosten verder verhogen. Luchtvaartmaatschappijen en parkeerbedrijven bieden premium diensten aan, zoals kortere afstanden tot de terminal of speciale parkeervoorzieningen.

Zodoende zijn er flink wat factoren die de prijzen van parkeren bij Rotterdam Airport specifiek omhoog drijven. Gelukkig heb je vandaag de dag enkele alternatieven die goedkoop parkeren mogelijk maken.

Hoe werkt goedkoop parkeren op Rotterdam Airport?

Om goedkoop parkeren op Rotterdam Airport mogelijk te maken, is Park Simply creatief te werk gegaan. Wij waren van mening dat het wel degelijk mogelijk was om de hoge parkeerkosten te omzeilen en op een andere manier een topkwaliteit service aan te bieden.

Bij deze introduceren we onze valet parking service.

Wat houdt de valet parking service van Park Simply in?

Park Simply biedt een handige valet parking service op Rotterdam Airport. Het doel hiervan is om het gehele proces rondom parkeren op het vliegveld een stuk makkelijker te maken voor jou als reiziger. Dit concept werkt als volgt:

Dag van vertrek:

Bij je aankomst met de auto op Rotterdam Airport word je opgevangen door een professionele chauffeur van Park Simply op een vooraf afgesproken ontmoetingspunt, meestal vlakbij de terminal. Deze chauffeur is getraind om je auto veilig en efficiënt in ontvangst te nemen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplek of het lopen van lange afstanden, omdat je direct bij de vertrekhal uitstapt en de auto overdraagt.

Na ontvangst van je voertuig voert de chauffeur een uitgebreide inspectie uit om eventuele bestaande schade te documenteren. Deze stap is belangrijk om ervoor te zorgen dat je auto in dezelfde staat wordt teruggebracht en om mogelijke geschillen te voorkomen. De chauffeur parkeert vervolgens je auto op een beveiligd en goed onderhouden parkeerterrein dat specifiek bestemd is voor Park Simply. Dit terrein is uitgerust met cameratoezicht en 24/7 beveiliging om de veiligheid van je voertuig te waarborgen.

Dag van terugkeer: 

Bij je terugkomst op de luchthaven kun je eenvoudig via de Park Simply website of telefoonservice aangeven dat je je auto wilt ophalen. Park Simply zorgt ervoor dat je voertuig op het afgesproken ontmoetingspunt staat, klaar voor je vertrek. Met deze service bieden we extra gemak en besparen we je een hoop tijd, omdat je niet hoeft te zoeken naar je auto of een lange rit naar de parkeerplaats moet maken. Met Park Simply’s valet parking ervaar je een stressvrije en efficiënte manier om te parkeren bij Rotterdam Airport.

Zo komt het er in principe op neer dat we het volledige parkeerproces voor je uit handen nemen. Je hoeft zelfs nergens meer aan te denken op het moment dat je de auto aflevert. Vervolgens krijg je deze gewoon op de luchthaven weer terug wanneer je terugkeert van je vliegreis. Veel gestroomlijnder dan dat gaat het niet worden!

Kosten goedkoop parkeren op Rotterdam Airport bij Park Simply

Bij Park Simply bieden we vaste tarieven voor onze valet parking service op Rotterdam Airport. De totale kosten zijn alleen afhankelijk van het aantal dagen dat je je auto parkeert.

Voor een dag valet parking betaal je €35, terwijl de prijs voor twee dagen €65 bedraagt. De tarieven stijgen geleidelijk met de duur van je verblijf, met een maximale prijs van €100 voor 14 dagen.

Daarnaast zijn er extra opties beschikbaar:

Je kunt je elektrische voertuig laten opladen voor €19,50 of kiezen voor indoor parking voor €27,50. Indien je bij je terugkomst op Schiphol Airport je auto direct klaar wil hebben staan, brengen we een extra vergoeding van €100 in rekening.

Stap voor stap goedkoop parkeren op Rotterdam Airport

Voor de duidelijkheid nemen we je bij deze complete gids nog even stap voor stap mee met het proces rondom goedkoop parkeren op Rotterdam Airport:

  1. Reserveren: Bezoek de reserveringspagina van Park Simply en voer je vertrekdatum, -tijd en retourdatum in. Kies de gewenste valet parking service en bevestig je reservering. Je ontvangt een bevestiging per e-mail met alle details van je boeking.
  2. Aankomst op de luchthaven: Op de dag van je vertrek rij je zelf naar Rotterdam Airport. Volg de instructies in je bevestigingsmail voor de exacte ontmoetingslocatie waar je de Park Simply chauffeur tegenkomt. Dit punt is vaak dichtbij de terminal om je het allemaal net wat makkelijker te maken.
  3. Overdracht van je auto: Een professionele chauffeur van Park Simply verwelkomt je bij de ontmoetingslocatie. Je geeft je sleutels af en de chauffeur voert een uitgebreide inspectie van je auto uit, waarbij eventuele bestaande schade wordt genoteerd. Dit voorkomt misverstanden bij de terugkomst.
  4. Parkeren en beveiligen: De chauffeur parkeert je auto op een beveiligd parkeerterrein dat 24/7 wordt bewaakt. Dit terrein is uitgerust met cameratoezicht en andere beveiligingsmaatregelen om je voertuig veilig te houden tijdens je afwezigheid.
  5. (Reserveren terugvlucht): Een optionele stap voor wanneer je bij vertrek nog niet precies wist wanneer je terugkeerde of wanneer de retourtijden om een andere reden zijn veranderend. Controleer je reservering en kijk of alles nog klopt.

  6. Ophaalservice bij terugkomst: Na je terugkomst op de luchthaven, heb je als het goed is via de Park Simply website of telefonisch al je retourdatum en -tijd doorgegeven. Op het afgesproken ontmoetingspunt staat je auto klaar, zodat je zonder vertraging weer door kunt naar huis of een andere bestemming.
  7. Je auto ophalen: Bij het ontmoetingspunt ontvang je je sleutels terug en controleer je je voertuig om te bevestigen dat alles in orde is. Na een laatste controle van je auto, ben je al snel weer op weg!

Begin nu direct bij stap 1 en boek je reservering!

FAQ: Goedkoop parkeren Rotterdam Airport

Meer vragen over goedkoop parkeren op Rotterdam Airport? Bekijk dan de volgende veelgestelde vragen:

Kan ik goedkoop parkeren op Rotterdam Airport?

Goedkoop parkeren op Rotterdam Airport is heel goed mogelijk via Park Simply. Aan de hand van een innovatief concept zorgen wij ervoor dat je op een goedkope wijze je auto aflevert én weer ontvangt op de luchthaven. Zo betaal je voor 7 dagen parkeren bijvoorbeeld slechts €87,50. Bekijk hier alle tarieven.

Waar kan ik goedkoop parkeren bij Rotterdam Airport?

Goedkoop parkeren op Rotterdam Airport zelf is niet mogelijk. In plaats daarvan doe je er goed aan te kiezen voor een externe parkeerservice, zoals die van Park Simply. Je ontkomt dan aan de onnodig hoge parkeerkosten op de luchthaven zelf.

Hoeveel kost parkeren Rotterdam Airport?

Parkeren op Rotterdam Airport via Park Simply is per dag mogelijk. Voor 7 dagen betaal je €87,50, terwijl je voor 14 dagen slechts €100 betaalt. Bekijk nu wat de tarieven zijn voor een duidelijk overzicht van de kosten.